T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2024-2028 STRATEJİK PLANI'MIZ

Okulumuz öncelikle hem Fen ve Sosyal Bilimler Proje Lisesi olarak hem de Proje Ortaokulu bağlamında son yıllarda önemli bir çıkış yakalamıştır. Kurumumuzun önemli bir parçası olan Stratejik planımız, güçlü yönlerimizi öne çıkaran ve geliştiren, yeni ilişki ağları oluşturan, nitelikli eğitim ve araştırma programlarımızı disiplinler arası anlamda bir araya getiren bir çerçevedir. Okulumuzun akademik, sosyal, kültürel vb. alandaki başarıları üzerine inşa edilmiş olan bu plan, sorumluluklarımızı yerine getirmede kaynaklarımızın daha etkili kullanılmasına imkân sağlamaktadır. Vizyonumuz yönünde daha yoğun işbirlikleri oluşturmayı ve paydaşlarımızdan daha çok destek sağlamayı hedefleyen bu plan, okulumuzu daha ileriye götürmek için verdiğimiz ve vereceğimiz çabaların yol haritası olacaktır.

Çok hızlı gelişen, değişen teknolojilerle bilginin değişim süreci de hızla değişmiş ve başarı için sistemli ve planlı bir çalışmayı kaçınılmaz kılmıştır. Sürekli değişen ve gelişen ortamlarda çağın gerekleri ile uyumlu bir eğitim öğretim anlayışını sistematik bir şekilde devam ettirebilmemiz, belirlediğimiz stratejileri en etkin şekilde uygulayabilmemiz ile mümkün olacaktır. Başarılı olmak da iyi bir planlama ve bu planın etkin bir şekilde uygulanmasına bağlıdır.

Okulumuz misyon, vizyon ve stratejik planı ile daha iyi bir eğitim seviyesine ulaşması düşüncesiyle sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinmeyi amaçlamaktadır. Kalite kültürü oluşturmak için eğitim ve öğretim başta olmak üzere insan kaynakları ve kurumsallaşma, sosyal faaliyetler, alt yapı, toplumla ilişkiler ve kurumlar arası ilişkileri kapsayan 2024-2028 stratejik planı hazırlanmıştır. 2024-2028 Stratejik Planı'nda 3 amaç, bu amaçlar altında beş yıllık 11 hedef bu hedeflerin ölçülmesine ilişkin 49 performans göstergesi ve hedefleri gerçekleştirmeye yönelik somut adımların yer aldığı 62 strateji yer almıştır. Ayrıca, hedeflerin beş yıllık perspektifte yaklaşık maliyetlerinden yola çıkılarak tahmini kaynak ihtiyaçları hesaplanmıştır. Planda yer alan amaç ve hedeflerin gerçekleşme durumlarının takip edilebilmesi için bakanlığımız tarafından oluşturulan "Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Modeli" kullanılacaktır.

Şehit Sebahattin Koçak Kız AİHL ailesi olarak en büyük amacımız yalnızca liseye gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere de ışık tutan, hayata hazır, hayatı aydınlatan, bizleri hem akademik hem de manevi olarak daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2024 - Güncelleme: 16.04.2024 13:40 - Görüntülenme: 51
  Beğen | 0  kişi beğendi