Kas
Okulumuz 4 Yıldır Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuludur.
Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 4 Yılında.
Okulumuzda FEN ve SOSYAL BİLİMLER Müfredatı uygulanmaktadır.
2023 LGS Sınavında Tavan Puanımız 471 Puan Taban Puanımız 290 olmuştur.
2022 LGS Sınvında Tavan Puanımız 466 puan %1 lik dilim Taban Puanımız 270 olmuştur.
2023 Üniversite sınavında ESMANUR TAN Öğrencimiz Türkiye 9.Binincisi olmuştur.
2023 Üniveriste sınavında Öğrencilerimizden 4 Türkiye derecesi tebrik ediyoruz.Türkiye 9 Binincisi,12.Binincisi,35 Binincisi ve Türkiye 42 Binincisisi
LGS Türkiye derecesi yapan %1 Lik,%2Lik,%3Lük, ve %4'Lük dilimdeki öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.
2023 Proje Ortaokulumuza Yerleştirme Tavan Puanımız 491 Puan oldu Taban puanımız 411 puan olmuştur.
2022 Proje Ortaokulumuza Yerleştirme Tavan Puanımız 478 Taban Puanımız 300 oldu.
5.SINIF ‘’FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE ORTAOKULU ’ 2. SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLAYACAK Web sayfamızı takip ediniz!
2024– 2025 Eğitim Öğretim Yılında 5. Sınıf şubelerimizde okumak üzere Proje Sınıflarımıza Seçme Sınavı yapılacaktır.
Sınava ilkokul 4. sınıfı bu yıl 2024'de bitiren öğrenciler katılacaktır.
***Yabancı Dil İngilizce Ağırlıklı Proje Sınıfı
***Yabancı Dil İngilizce Ağrılıklı Bilişim ve Yazılım Robotk Kodlama Sınıfı
***Yabancı Dil Arapça Ağırlıklı Proje Sınıfı
Öğrenci seçme sınavı okulumuzda yapılacaktır.
Sorular 4. Sınıf konularından olup, 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılı Mayıs ayı sınav tarihine kadar kazanımlarını kapsayacaktır. Sınav soruları: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden çoktan seçmeli olacaktır.
***2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle ‘’FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU ’ olarak okulumuz sınırlı kontenjanla **Yabancı Dil Ağırlıklı İngilizce Proje Sınıfı (24 Kontenjan )
**Yabancı Dil Ağırlıklı İngilizce Proje Sınıfı (24 Kontenjan )
***Yabancı Dil İngilizce Ağırlıklı Bilişim Yazılım ve Robotik Kodlama Proje Sınıfı (24 Kontenjan)
****Yabancı Dil Ağırlıklı Arapça Proje Sınıfı (24 Kontenjan )
*****Yabancı Dil Ağırlıklı İngilizce Proje Sınıfı (24 Kontenjan)
Proje Sınıfları olmak üzere toplam 5. sınıfa sınavla öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.
Not--1: Okulumuzda 3 Proje uygulanacak olup 4 sınıf açılacaktır.
***Sınav giriş belgesi ile ilgili açıklamalar okulumuz (https://golbasisskkizanadoluihl.meb.k12.tr/) web sitesinde ilan edilecektir.
Seçme Sınavımız 2024 Mayıs ayı içerisinde Google Form üzerinden başvuru yapılabilecektir.
2023'de Sınavımızı Yaptık 120 kız Öğrencimiz yerleşmeye hak kazandı.
2022 yılında %1 lik dilim 466 puanla Sude Nazlı UYANIK Gölbaşı 1.si Ankara Proje İmam Hatipleri arsında 2.ci olmuştur.
2023 LGS yerleştirmede de okulumuza 471 Puanla Beyza Nur ERBAŞ en Yüksek Dilimde Öğrenci yerleşmiştir.
---2022 5.Sınıf Proje Kabul Sınavında 0.06' Lık dilimle 14.300 Kişi içerisinde yapılan değerlendirmede Türkiye 8.si olarak yerleşen öğrencimiz Serra KORKMAZ olmuştur.
....2023 Proje Ortaokulumuza da Hatice Kübra PINARBAŞI 491 Puanla 1 yanlışla yerleşmiştir.Tebrik ediyoruz.
--Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Gölbaşında LGS Puanına göre öğrenci alan okullar içerisinde ot--2: Sınava Kimlik Belgeniz Yumuşak Kalem ve Silgi ile gelmeniz yeterlidir.
Not--3: Ara sınıflarımıza (6. Sınıf, 7. Sınıf ve 8. Sınıflara) kabul sınavımız aynı tarihte olacaktır.
Not--4: Proje Tavan Puanımız 491; Taban Puanımız 411 olmuştur. Taban puanı aşan ilk 92 öğrenci Tercihleri Doğrultusunda yerleştirilecektir.
Kas
Okulumuz ‘Özel Program ve Proje Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları’ kapsamında “Fen ve Sosyal Bilimler Proje Dil ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi”dir
Kas
Linki Tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=dYahLYc_S8c
Kas
Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinden birisidir.Ayrıca Proje okuludur. Okulumuzu Tercih etmek isteyen öğrencilerin özellikle Fen ve Sosyal Proje okulu ile ilgili kafasında oluşabilecek sorulara cevap oluşturması amacıyla 10 soru ve cevaptan oluşan bir rehber hazırladık.
Soru-1: Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve programın amacı nedir?
Cevap-1:Bu açıdan bakıldığında Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler Fen Lisesindeki derslerle synıdır. spor, sanat ve yabancı dil dersleriyle birlikte Fen Liseleriyle ile tamamen aynıdır. İlave olarak öğrenciler imam hatip okullarına özgü Kur'an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid, Dinler Tarihi gibi dersleri almaktadır.Okulumuzunda dahil olduğu Fen ve sosyal Bilimler programının uygulandığı Anadolu İmam Hatip Liselerinde ise öğrenciler, fen bilimleri veya sosyal bilimler alanında yukarıda belirtilen ders saatlerine ilave olarak altı (6) saat daha fazla ders alabilmektedir. Ayrıca okulların üniversitelerle protokoller yaparak ortak çalışmalar yapması öngörülmektedir. Bu programın amacı;Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim görüp fen bilimlerine ve sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek,Bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını ve düşünürleri tanımalarını, onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak,Öğrencilerin fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve onların yükseköğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamaktır.
Soru-2: Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan okullarda ders içeriği nasıldır? Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinden farkı nedir?
Cevap-2: Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan okullarımızda okutulan derslerin haftalık ders saatleri Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ile oldukça yakın olup pek az bir fark vardır. Bu fark da daha çok dil, spor ve sanat derslerindedir. Bu okullarda öğrenciler az bir eksiklikle fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okutulan alan derslerini almakta ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okumaktadırlar.
Soru-3: Öğrenciler Fen Bilimleri alanı ve Sosyal Bilimler alanına ne zaman geçmektedir? Fen Bilimleri alanı ve Sosyal Bilimler alanın ders saatleri nedir?
Cevap-3: Öğrenciler 10. sınıftan itibaren fen bilimleri alanı veya sosyal bilimler alanında ders seçebilmektedir. Bu dersler, öğrencinin devam edeceği alan, öğrencinin ilgi ve istekleri, derslerdeki başarı durumu ve hedeflediği yükseköğretim programı doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenmektedir. Öğrenciler belirledikleri alan doğrultusunda fen veya sosyal bilimler alanı ile ilgili dersleri 10. sınıfta 2 saat, 11. sınıfta 19 saat, 12. sınıfta 20 saat almaktadırlar.
Soru-4: Fen Bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler hangileridir? Fen liselerinden farklı olanlar var mıdır?
Cevap-4: Fen Bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilim Tarihi ve Uygulamaları, Matematik Tarihi ve Uygulamaları dersleridir. Fen liselerinde ilave olarak Bilgisayar Bilimi dersi vardır. Fen ve sosyal Bilimler programlı AİHL'de fen bilimleri alanını seçen öğrenciler, dört yıl boyunca fen bilimleri alanındaki derslerin yanısıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca her yıl için Fen Bilimleri alanında belirlenen okuma kitapları olmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri de olmaktadır.
Soru-5: Sosyal Bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler hangileridir? Sosyal Bilimler liselerinden farklı olanlar var mıdır?
Cevap-5: Sosyal Bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Bilim Çalışmaları, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersleridir. Sosyal bilimler liselerinde fark olarak Sanat Tarihi ve Osmanlı Türkçesi dersi okutulmaktadır. Türk Kültür ve Medeniyeti Tarihi dersi ile İslam Kültür ve Medeniyeti dersi programları birbirine çok yakındır. Fen ve sosyal Bilimler programlı AİHL'de sosyal bilimleri alanını seçen öğrenciler, dört yıl boyunca sosyal bilimleri alanındaki derslerin yanısıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca her yıl için Sosyal Bilimleri alanında belirlenen okuma kitapları olmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri de olmaktadır.
Soru-6: Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Anadolu İmam Hatip Liselerinde okul ortamı nasıldır?
Cevap-6: Anadolu İmam Hatip Liseleri sosyal-kültürel ve sanatsal etkinlikler açısından oldukça zengin bir geleneğe sahiptir. Fen ve Sosyal Bilimler Programlı okullarda eğitim alan öğrenciler de bütün imam hatip okullarında gerçekleştirilen sosyal kültürel faaliyetler ve eğitim etkinliklerinden yararlanmaktadır. Kendilerini geliştirecekleri birçok sosyal ve kültürel faaliyette yer almaktadırlar. İmam Hatip Liselerinde uygulanan "Okuyan 7'ler (kitap okuma takımları)", "Kırk Şair-Şiir Etkinlikleri", "Kırk Hadis-Ayet etkinlikleri", "Öğrenci Panelleri", "Münazaralar", "Müze ile Eğitim", "Genç Bilginler Bilim Çalışmaları", "Mûsikî Koroları", "Tematik Yaz Eğitim Etkinleri", "Genç Hatipler", "Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışmaları", "Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları" gibi birbirinden farklı özgün çalışmalarla öğrenciler mânevî, ahlâkî ve kültürel yönden gelişmekte, sosyal sorumluluklarının farkında olmaktadır.
Soru-7: Fen ve Sosyal Bilimler Programlı okulların en önemli avantajı nedir?
Cevap-7: Bu okulların üniversitelerle işbirliği yapmaları, protokoller imzalayarak çalışmalar yürütmeleri esastır. Bu bağlamda öğrenciler akademik camia ile tanışmakta, üniversitelerin birikiminden yararlanmaktadır. Araştırma ve inceleme yöntemleri hakkında bilgi edinmektedirler. Belirli başarıları olan öğrenciler tematik yaz etkinlikleri bağlamında "Bilim ve Teknoloji" etkinliklerine katılma imkânına sahiptir. Öte yandan İmam Hatip Liseleri ile ortak çalışmaları olan kamu kurumları, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla da farklı projeler gerçekleştirilebilmektedir.
Soru-8: Fen ve sosyal Bilimler Programlı Okulların üniversite hazırlıkları nasıldır?
Cevap-8: Okulların üniversitelerle protokollerinin olması ve ortak çalışmalar yapılması, seminer ve konferanslar ile öğrencilerin akademisyenlerle birlikte eğitim faaliyetlerinde bulunması onları üniversite ortamına güçlü bir şekilde motive etmektedir. Öte yandan öğrenciler okudukları kitaplar, aldıkları seminerler ve katıldıkları konferanslar ile yükseköğrenimde eğitim görecekleri fen bilimler alanı veya sosyal bilimler alanı ile ilgili kültür ve medeniyetimizin birikimlerinden yararlanmış olmaktadırlar. Tercih ettikleri alanla ilgili imam hatip okullarının verdiği kazanımlarla birlikte güçlü bir hazır bulunuşluk imkânı elde etmektedirler.
Soru-9: Fen ve Sosyal Bilimler programlı okullardan bu programı uygulamayan okullara geçişler nasıldır?
Cevap-9: Bu okullardan diğer ortaöğretim kurumlarına geçişler ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde belirtilen nakil ve geçişlere göre kontenjan boşluğu ve puan üstünlüğüne göre olmaktadır.
Soru-10: Fen ve Sosyal Bilimler programlı okulların yönetici ve öğretmenleri hangi usulle atanmaktadır.
Cevap-10: Bu okulların yönetici ve öğretmen atamaları tıpkı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde olduğu gibi normal tayin ve atama usulüyle olmaktadır. Bu konuda fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinden hiçbir farkı yoktur. Fen ve Sosyal Bilimler Programını uygulayan fakat "Proje Okulu" olan okullarımızda ise durum farklıdır. Bu okulların öğretmen ve yöneticilerinin görevlendirmesi doğrudan Bakanlıkça yapılmaktadır.
Okulumuz sınavla 30 öğrenci alacaktır.
Diploma Puanına göre de 40 öğrenci 2 Şube 20 + 20 alacaktır.