"KÜLTÜR KÖPRÜSÜ" ADLI E-TWİNNİNG PROJESİNİN AFİŞ ÇALIŞMALARI YAPILDI!

Gülten Daş Öztürkeri ve Evrim Özlem Işıkoğlu'nun liderliğindeki, Türk ve yabancı ortaklarla birlikte yürütülen Kültür Köprüsü isimli E-Twinning projesi, öğrenciler arasında sadece bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda onları modern teknolojiyi kullanarak yaratıcılıklarını ifade etmeye de teşvik ediyor. Web 2.0 araçlarının kullanımı, bu sürecin merkezinde yer alıyor; öğrenciler bu araçları kullanarak projeleriyle ilgili afişler tasarlamışlar. Bu afişler, proje temalarını görsel bir biçimde yansıtarak, projenin amacını ve kapsamını daha geniş bir kitleye ulaştırmada önemli bir rol oynuyor.

Bu afiş tasarım süreci, öğrencilere teknik beceriler kazandırmanın yanı sıra, bir fikri nasıl etkili bir şekilde görselleştireceklerini ve bir hedef kitleye nasıl hitap edeceklerini öğretiyor. Bu tür beceriler, öğrencilerin gelecekteki eğitim ve kariyer yollarında büyük önem taşıyacak yeteneklerdir. Ayrıca, projenin uluslararası boyutu sayesinde, öğrenciler farklı kültürler arasında köprüler kurmayı öğreniyor ve küresel bir toplumda etkili iletişim kurma becerisini geliştiriyorlar.

En çok beğenilen afişlerin görsellerinin paylaşılması ise projenin başarısını ve öğrencilerin yaratıcılığını vurgulamakta, aynı zamanda diğer öğrencileri de kendi yeteneklerini sergilemeye teşvik etmekte. Bu tür projeler, öğrencilerin kendilerini ifade etme, yaratıcı düşünme ve uluslararası iş birliği yapma gibi önemli becerileri geliştirmelerine olanak tanıyor. Kültür Köprüsü projesi, bu anlamda sadece bir eğitim projesi olmanın ötesinde, öğrenciler için gerçek bir yaşam becerileri laboratuvarı haline gelmiştir.

08-05-2024

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 10:09 - Görüntülenme: 13