"KÜLTÜR KÖPRÜSÜ" ADLI E-TWİNNİNG PROJESİ İLE DİNİ BAYRAMLARIMIZI TANITTIĞIMIZ VİDEOMUZ YAYINDA!

Okulumuzun değerli öğretmenleri Gülten Daş Öztürkeri ve Evrim Özlem Işıkoğlu'nun liderliğinde yürütülen "Kültür Köprüsü" isimli E-Twinning projesi, Türk ve yabancı ortakların bir araya gelerek kültürel alışverişin sınırlarını genişlettiği bir platform sunuyor. Bu çerçevede, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve dini bayramlarımızı tanıtan bir video, projenin çok önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Hazırlanan bu video, öğrencilerimizin hem araştırma yapma becerilerini hem de yaratıcılıklarını sergileyen bir çalışma olarak dikkat çekmekte.

Videonun hazırlanış sürecinde, öğrencilerimiz dini bayramların tarihçesinden, önemine ve kutlama şekillerine kadar birçok detayı araştırdılar. Bu süreç, onların hem kendi kültürlerini daha derinlemesine tanımalarını sağladı, hem de farklı kültürlerle olan bağlarını güçlendirdi. Projeye katılan yabancı ortaklar ile yapılan etkileşimler, öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandırırken, empati ve anlayış yeteneklerinin gelişimine de katkıda bulundu.

Kültür Köprüsü projesi, öğrenciler arasında sadece bilgi ve deneyim alışverişini değil, aynı zamanda karşılıklı saygı ve hoşgörüyü de teşvik ediyor. Bu video, projenin amacına ulaşmada ne kadar başarılı olduğunun bir kanıtı olarak ortada duruyor. Öğrencilerimizin bu tür projelerde gösterdiği çaba ve yaratıcılık, onların sadece akademik becerilerini değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel becerilerini de geliştirmekte büyük rol oynuyor.

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 10:36 - Görüntülenme: 11