Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
EYMİR MAH. ÇORUH SK. ŞEHIT SEBAHATTIN KOÇAK ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 3 GÖLBAŞI / ANKARA
Vizyon
Kurumumuz, güçlü yönlerini öne çıkarıp zayıf yönlerini rehabilite ederek, sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarı ölçütlerinde alanındaki diğer kurumlarla karşılaştırıldığında ilk sıralarda yer bulmayı, tercih edilirliği yüksek, adı başarıyla özdeş çağrışımlar uyandıran, ahlakın bir değer olarak kuşanıldığı, bünyesinden çıkardığı öğrencilerin yüksek nitelikli kabul edildiği ve öncelendiği, bir kurum haline ulaşmayı amaçlar.
Misyon
Kurumumuz, dünyaya hakkın, adaletin, iyiliğin hâkim olması; haksızlıkların, zulmün ve kötülüğün ortadan kalkması yönünde gönül birliğine varmış, bu birlik izleğinde öncü ve güçlü Türkiye idealine inanmış; geleceğe yönelik tasavvurlarını medeniyet değerlerinin derinliklerinden neş’et eden bir anlayışla şekillendiren, öğrenmeyi beşikten mezara kadar süren bir eylem olarak kabullenmiş, imanlı, irfanlı, iz’anlı; ilmiyle âmil yüksek karakterli insanlar yetiştirmeyi hedefler.
Başarılar
Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 4 Yılında. Okulumuzda FEN ve SOSYAL BİLİMLER Müfredatı uygulanmaktadır. 2023 LGS Sınavında Tavan Puanımız 471 Puan Taban Puanımız 290 olmuştur. 2022 LGS Sınvında Tavan Puanımız 466 puan %1 lik dilim Taban Puanımız 270 olmuştur. 2023 Proje Ortaokulumuza Yerleştirme Tavan Puanımız 491 Puan oldu Taban puanımız 411 puan olmuştur. 2022 Proje Ortaokulumuza Yerleştirme Tavan Puanımız 478 Taban Puanımız 300 oldu.
Yabancı Dil İngilizce Yabancı Dil Arapça
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Gölbaşının Merkezi Noktasındaki Her Yere Servisimiz Mevcuttur. EGO 195 KIZILAY-ULUS- GÖLBAŞI TOKİ KIZILAY-GÖLBAŞI TOKİ MİNİBÜSLERİ VE ULUS-GÖLBAŞI TOKİ MİNİBÜSLERİ Gölbaşı içine Okul Servislerimiz Mevcuttur.
Gölbaşının Merkezi Noktasındaki Her Yere Servisimiz Mevcuttur.
Eymir Mah. Van Gölü Cad. no:7 Park Eymir Toki Koutları Gölbaşı ANKARA
2.5km.
Kontenjan Bilgileri
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna Yerleşmek için Taban ve Tavan Puanı Her Yıl Başvuran Öğrencileri arasındaki sıralamaya göre ilk 30 a giren öğrenciler alınmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
LGS Sınavında Gölbaşı 1.cisi Öğrencisi Çıkarmıştır.Yüzdelik Dilimi 0.033 lük dilimle YKS Üniversite sınavında Türkiye 10 binincisi çıkmıştır. 2022 LGS Tavan puaninda Gölbaşında 1.Olmustur. Okulumuzdan 2022´de mezun olan LGS Ögrencileri 2022 Gölbaşı Okulları arasında 5.olmuştur. Üniversite Sınavında Kuruluşundan bu yana Türkiye´nin değişik illerindeki Üniversitelere Yüzlerce Öğrenci yerleştirmiştir.
Voleybol,Basket Ball,Okçuluk,Aikifo,Jimnastik, Tekvando Dart,Bocce vs
Bilimsel Etkinlikler
Erasmus+ E-TWİNİNG Tübitak vs Ukusal ve Uluslararası Projeler.Fizik,Kimya,Matematik,Biyoloj,Meslek Dersleri Bağlamında Çalışmları Mevcuttur
Erasmus,e-twinning,Gezi Çalışmaları,Atölyeler
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Projeleri,E-TWİNİNG ,Teknofest, Yerim Kardeş,Tübitak 4006,Tübitak 2204 vs
Diğer Hususlar
Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuştur. Fen Lisesi Eğitiminin yanında Sosyal Bilinler Lisesi Eğitimi ile Birlikte Dini Eğitim Vermektedir. Yabancı Dil İngilizce ve Yabancı Dil Arapça Eğitimi vermektedir. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi İçin de çalışmaları sürdürmektedir.