T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

"INTERNET FRIEND OR ENEMY (İNTERNET DOST MU DÜŞMAN MI)?"

eTwinning "Internet Friend or Enemy? ( İnternet dost mu yoksa düşman mı? )" projesi kapsamında günümüzün en büyük sorunlarından olan Siber Zorbalık,Siber zorbalığın bizlere verdiği zararlar ve bu zararlardan korunma yolları ile ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek amaçlanmaktadır.

  Günümüzde internet sosyal hayatın bir parçası olarak hayatımıza birçok faydalar ve yenilikler getirmiştir. Getirdiği faydaların ve kolaylıkların yanında, internetin bilinçsiz kullanımı bireysel ve toplumsal hayata yönelik tehditler de barındırmaktadır. İnternet ve iletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmelerle birlikte insanlar arasındaki iletişim ve ilişki sanal ortamlara taşınmıştır. İnsanların birbirleriyle tanışması, iletişime geçmesi, içerik paylaşımında bulunması, tartışma ortamı oluşturması ve ortak ilgi alanları etrafında gruplar oluşturması sürekli gelişen internet teknolojisiyle birlikte oluşan bir durumdur. Sosyal paylaşım ağlarının dünya ile birlikte ülkemizde de kullanıcı sayısı hızlı bir şekilde artmakta, gerçek ve sanal dünya ayrımı giderek ortadan kalkmaktadır. Bu artış ile birlikte internet ve sosyal ağlar, bilinmeyen, fark edilemeyecek veya algılaması zor, pek çok tehdit ve tehlikeyi de beraberinde getirmiştir.Bu tehlikelerden biri olan "siber zorbalık"; utanç verici kaba davranışların, küfürlü konuşmaların ve başkalarına karşı düşmanca çevrimiçi ileti, tehdit, taciz ve negatif yorumların, izinsiz fotoğraf paylaşımının, e-posta, web siteleri, sosyal ağlar ve mesajlaşmalar aracılığı ile kasıtlı olarak gerçekleştirilmesi eylemidir.

ANKARA-GÖLBAŞI – Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce  öğretmenlerinden Gülfer ATAŞ  eTwinning "Internet Friend or Enemy? ( İnternet dost mu yoksa düşman mı? )" projesi kapsamında, Romanya, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Türkiye'den ortakların katılımıyla gerçekleştirilecek projede 7 /B. sınıfı öğrencileri ile birlikte Siber Zorbalık,Siber zorbalığın bizlere verdiği zararlar ve bu zararlardan korunma yolları ile ilgili dikkat çekici posterler,etkinlikler hazırlanarak,öğrencilere seminerler verilerek,videolar izletilerek öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi sağlanacaktır.Avrupa ve Türkiye'den toplam 33 öğretmen ve 69 öğrenci ile proje sürdürülmektedir. Projemiz  Ekim 2019'da başlayıp Haziran 2020'de sona erecektir. Proje için destek olan, emek veren herkesi tebrik ediyor, başarıyla tamamlanması ve yaygınlaşması dileklerimizi iletiyoruz.

Project plan

·         Duration: from October 2019 to June 2020

Topics of activities:

    • My team, school, country
    • Project logo
    • About cyberbullying
    • Create a poster
    • Personal data
    • Story room
    • Protect youself when you use the internet
    • Simple ways to help
    • Multilingual dictionary about cyberbullying and data protection

About cyberbullying

·         Cyberbullying is bullying that takes place over digital devices like cell phones, computers, and tablets. Cyberbullying can occur through SMS, Text, and apps, or online in social media, forums, or gaming where people can view, participate in, or share content. Cyberbullying includes sending, posting, or sharing negative, harmful, false, or mean content about someone else. It can include sharing personal or private information about someone else causing embarrassment or humiliation. Some cyberbullying crosses the line into unlawful or criminal behavior.

The most common places where cyberbullying occurs are:

·         Social Media, such as Facebook, Instagram, Snapchat, and Twitter

·         SMS (Short Message Service) also known as Text Message sent through devices

·         Instant Message (via devices, email provider services, apps, and social media messaging features)

·         Email

·         Me and cyberbullying

11-12-201911-12-201911-12-201911-12-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2019 - Güncelleme: 06.03.2024 13:32 - Görüntülenme: 173
  Beğen | 17  kişi beğendi